Meny

Varsågoda

Vår Meny

Kökschefen har skapat en meny utav de bästa säsongsbetonade råvarorna. Hos oss hittar du mat för alla åldrar och preferenser. Att se vad vi erbjuder kan du göra nedan, men inget går upp mot den verkliga smaken.

Vår restaurangchef ser till att restaurang, bar och nattklubb fungerar tillfredställande med tanke på innehåll och service. Tveka inte att besöka oss på Krogeriet och testa vår meny och varför inte några av våra drygt 50 ölsorter. Varmt välkomna!

 

Allergi eller matintolerans vänligen fråga våran personal.
Alla Krogeriets burgare serveras med country fries, coleslaw & saltgurka

Allergi eller matintolerans vänligen fråga våran personal

 

 

Drycker

Drycker

Ölmeny

World of Beer

LAGER
Beroende av hur hårt malten är rostad får drycken en ljusgul till mörkbrun färg. Lageröl jäser kallt och har oftast en smak av malt, knäckebröd och spannmål. Mörkare lager har ofta smaker av kola, mörkt bröd och kaffe. I lager variera beskan beroende på stil från liten i Internationell till tydlig i modern.

ALE
Ale jäser i hög temperatur och har stor variation i färg från gul till mörkbrun. Den är ofta smakrik den brittisk -amerikanska stilen har nästan alltid en tydlig beska. Smakerna som går att upptäcka i Ale är många som exempel aprikos, gräddkola, choklad och rostade malttoner av knäck, sirap eller kaffe.

SYRLIG ÖL
Dessa kännetecknas av den söta smaken.
Vissa av sorterna är spontanjästa som innebär att jäsningen startar av sig själv utan tillsättning av jäst. Många smaksätts med frukt och bär eller annat som körsbär, hallon, svartvinbär, persika och rosblad.

VETEÖL
Ölen är oftast lätt i smaken med liten beska. Hälften av kornmalten är utbytt mot vete som i kombination med varmjäsning och unika jäststammar ger en smak mot ljust bröd, banan och kryddnejlika. Veteöl kan vara grumlig då all jäst inte alltid filtreras bort.

PORTER – STOUT
Porter och Stout är varmjästa öl som tillverkas av hårt rostad malts som ger den nästan svarta färgen. Smaken är oftast tydligt rostad och besk, och du kan hitta smaker av choklad, kaffe och tobak.

Indelas i tre kategorier:
Torr Porter – Stout
Söt Porter – Stout
Imperial Porter – Stout

UDDA ÖL
Öl som saknar tydlig koppling till någon av de grupperna. Oftast beror detta på att ovanliga ingredienser dominerar smaken som kraftigt rökiga eller kryddade med het chili.